2009. március 21., szombat

Miért esik a fórum színvonala? Oknyomozás, első rész.

Üdv ismét mindenkinek.

Miért esik az FH Fórum színvonala? Ez egy sokszor feltett, sok fórumozót érdeklő, összetett kérdés. Erre próbáljuk majd megkeresni a választ 5 részes oknyomozó "sorozatunkban"

Sokan keresték már erre a magyarázatot. Vannak tények, mint például amit dorkins említett anno. Ő azt mondta, hogy a közösség cserélődik, a régi motorosok még régebbiek lesznek, és nem szánnak annyi szabadidőt az fh fórumára, mint anno. Ebben van igazság, viszont banok például kitűnő ellenpélda. Aztán sokan azzal jönnek elő, hogy "egyre több a láma." Sajnos nincs meghatározva sehol, hogy ki számít lámának, ha valaki ezt definiálná valahol, kapna egy pirospontot. Harmadik leggyakoribb indokként talán a "láma adminokat" lehetne megemlíteni, sokak szerint (pl. quacky) "őt azért ne moderálják, mert valaki tudja kezelni a kitraptort." Valóban, a fórumon az a rendszer van, hogy aki szerkesztő, az is tud moderálni, és igazi fórum moderátor talán nincs is már. (johhnyjoker emberemlékezet óta nincs már, Gyuszi nemrég hagyta el a fórumot, dorkins pedig már nem rendelkezik modi joggal, ha minden igaz, de ha nem, akkor se használja.) FHBLOG Javaslat: tessék egy fórum moderátor felhívást intézni!

Nos, megemlíthető még, hogy a "régi bandából" már egyre kevesebben vannak a fórumon, nyílván sokuk a fent felsorolt 3 indok valamelyike miatt hagyták itt a fórumot, vagy csak ezek miatt jönnek nagyon ritkán. (Casillas esetében forog ez fent jelen pillanatban.)

Tehát, a közösség cserélődik, a kérdés, hogy milyenre. 2-3 éve is cserélődött a közösség, és még sem volt a "béka segge alatt" a fórum színvonala (ovaruszt idéztem.)

Vegyünk most csak 3 "régreget", nézzük meg, mióta nem voltak aktívak!

quacky: Utoljára aktív: 2009-01-05 00:04:53

miilann: Utoljára aktív: 2008-12-08 21:24:38

johhnyjoker: Utoljára aktív: 2008-01-06 23:14:32

Az már más kérdés, hogy kik jönnek a "helyükre", hogyan tudnak beilleszkedni, már ha be tudnak, és ha nem tudnak, miért nem. Ezt majd máskor.

Én a magam részéről 2 nagyobb kísérletet is tettem sok régi tag "visszacsempészésére", de ez csak ideig-óráig sikerült. Talán a fent felsorolt okok miatt.

Ma tehát megpróbáltam azt megnézni, mik lehetnek azok az okok, amik miatt az ember azt mondja, elmegy az fh fórumáról. Legközelebb másnak eredek nyomába. Tényleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése